Kampeervakanties zijn misschien wel de meest avontuurlijke vakanties. Je geeft veel luxe op, maar je krijgt er eveneens een hoop vrijheid voor terug. Een kampeervakantie kan echter niet zonder een aantal belangrijke zaken. Daarom is het handig om voor jezelf een checklist te hanteren, zodat je zeker weet dat je niets vergeet. Hieronder vind je de belangrijkste zaken voor een kampeervakantie.

Slaapbenodigdheden

kampeervakantie slaapspullenSlaap je in een tent? Denk dan aan een goede slaapuitrusting. Onderdelen die daar deel van uitmaken zijn onder andere een:

  • Luchtbed
  • Kussen
  • Pomp
  • Slaapzak

Alles voor in de keuken

kookgerei kamperenOp vakantie moet er natuurlijk ook gegeten worden. Je zult daarom het een en ander aan kookgerei mee moeten nemen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende zaken:

  • Gasbrander
  • Kookstelletje
  • Pannen
  • Borden
  • bekers en bestek
  • Gasaansteker of lucifers

De juiste kleding

Zorg dat je altijd voldoende kleding bij je hebt tijdens het kamperen. Soms kan het erg fris zijn in de avonden, daarom is een warme trui zeker aan te raden. Ga je kamperen in de bergen? Regenkleding kan dan ontzettend handig zijn. Zeker in de bergen is het weer vaak onvoorspelbaar, waardoor een goede voorbereiding noodzakelijk is. Belangrijk is natuurlijk ook om je tent te checken op eventuele gaatjes. Je wilt liever niet in een drijvende tent overnachten, toch?

Zijn je verzekeringen in orde?

Niet geheel onbelangrijk is het regelen van een goede reisverzekering op vakantie. Je kunt kiezen uit een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Denk goed na over welke dekking je kiest. Ga je buiten Europa kamperen, kies dan voor een reisverzekering met werelddekking.

Wanneer je binnen de grenzen van Europa gaat kamperen, is Europa dekking voldoende. Daarnaast is het belangrijk om je aanvullend te verzekeren tegen eventuele ziektekosten in het buitenland. Dit kun je met een aanvullende zorgverzekering in orde maken, maar de rubriek ‘geneeskundige kosten’ op een reisverzekering is eveneens een optie.

Kamperen in het buitenland

Liever naar een camping in het buitenland? Vlieg goedkoop met: goedkope-vliegtickets.nl, deze website vergelijkt in enkele seconden alle populaire ticket aanbieders naar alle bestemmingen.

Wat je echt niet mag vergeten op kampeervakantie