Het mooie land van Zuid-Afrika beschikt over een prachtige cultuur samen met een lekker zonnetje en een frisse zee. Drie goede redenen om het land te bezoeken. Vakanties verlopen echter pas soepel wanneer je alles goed geregeld hebt en je al je benodigde documenten bij je hebt. Het is slim om dit allemaal goed uit te zoeken voordat je je reis gaat boeken. Om jou hier een handje mee te helpen heb ik alvast een aantal onderwerpen aangekaart.

Controleer je reisdocumenten voordat je op vakantie gaat

reisdocumenten voor op vakantie

Tijdens reizen Zuid Afrika is het van groot belang dat je visum je vakantieperiode niet in de weg zit. Je mag wettelijk 90 dagen op vakantie gaan naar Zuid-Afrika met een visum. Tevens moet je paspoort twee lege pagina’s bevatten en dertig dagen geldig zijn nadat je weer terug bent in Nederland. Sinds 2012 is het niet meer toegestaan om als kind zijnde met je ouders mee te reizen op hun paspoort. Het kind moet dus een eigen paspoort hebben om mee te kunnen op vakantie.

Geldzaken in orde maken voor je reis naar Zuid-Afrika

De valuta in Zuid-Afrika is de Zuid-Afrikaanse Rand. 1 Rand heeft ongeveer een waarde van 7 eurocent. Je kunt je euro’s op veel verschillende plaatsen omruilen tegen de Afrikaanse valuta, maar het scheelt je veel geld als je je geld pint in plaats van inwisselt. De loketten die geld omwisselen vragen veel geld om je geld in te wisselen. Als je het niet fijn vindt om contant geld op zak te hebben is het ook mogelijk om met je creditkaart te betalen in Zuid-Afrika. Heb je geen creditkaart, vergeet dan niet je pinpas om te ruilen naar een wereldpas. De standaard pinpasjes in Europa zijn alleen te gebruiken in Europa.

Medische voorlichting voor vertrek

op safari in zuid-afrika
Zuid-Afrika is, in vergelijking met andere Afrikaanse landen, een redelijk schoon land. Toch is het verstandig om goed op je gezondheid te letten in dit land. Het risico om ziek te worden is nog steeds groter dan in Nederland. Tijdens een safari Zuid Afrika is het vooral belangrijk om op dit risico te letten. De dieren kunnen bepaalde ziektes gemakkelijk verspreiden naar mensen toe en vooral het immuunsysteem van buitenlanders kunnen dit wellicht niet goed aan. Ziektes zoals rabiës komen veel voor in Afrikaanse landen. Maak hoe dan ook een afspraak met je huisarts om advies te krijgen over je vakantiebestemming en vraag je ook af welke medicatie er wordt aanbevolen om mee te nemen, zoals malariapillen.

Er komen flink wat zaken om de hoek kijken als je een vakantie naar Zuid-Afrika gaat boeken. Zorg dus dat je alle bijbehorende zaken voor elkaar hebt wanneer je vertrekt. Dit kan veel gezeur schelen tijdens je reis. Veel plezier in Zuid Afrika!

Een Zuid-Afrikaanse vakantie boeken, waar moet je op letten?