Wie met een groep op vakantie gaat, heeft een andere voorbereiding nodig dan als je met 2 of 4 personen een vakantiehuisje huurt. Dat is zeker van toepassing als je bijvoorbeeld met een vriendengroep van 12 tot 20 personen een groot vakantiehuis huurt en zelf gaat koken.

Waar heb je tijdens zo een groepsvakantie rekening mee te houden en waar maak je afspraken over? Hieronder een aantal tips.

Een locatie en vakantiehuis kiezen die iedereen leuk vindt

Als je met je vrienden op vakantie gaat en 1 of 2 personen op zoek gaan naar het perfecte vakantiehuis, is het goed om te weten wat de anderen leuk vinden. Door de wensen van één ieder te inventariseren, krijg je een beeld waar de accommodatie aan moet voldoen.

Als je bijvoorbeeld met 12 personen een huis in Zeeland. gaat huren en je vrienden houden van de zee dan is een groot vakantiehuis aan de Zeeuwse Kust ideaal. Houden je vrienden van wellness?

Huur bijvoorbeeld een wellness vakantiehuis. Via de website vakantiehuis met jacuzzi.com kun je een groot wellness vakantiehuis huren. Hier vind je een vakantiehuis met jacuzzi voor 12 tot 14 personen.

Rekening houden met elkaar

De belangrijkste regel om een vakantie tot een succes te maken, is dat je rekening houdt met elkaar. Dat klinkt logisch maar in de praktijk kan dat vies tegenvallen.

Als iemand bijvoorbeeld een bepaald dieet heeft zoals glutenvrij dan is het bij het inkopen van de boodschappen en drankjes fijn als er ook een glutenvrij aanbod is.

Als de één graag om 11.00 uur naar bed gaat en de anderen pas om 3.00 uur in de nacht is het prettig als de groep rekening houdt met degene die vroeg naar bed wil gaan en niet voor geluidsoverlast zorg.

Zeker als in een groot vakantiehuis de slaapkamers naast elkaar liggen en je misschien wel met anderen op één kamer slaapt, houd je extra rekening met elkaar.

Plan je vakantie met je vrienden zorgvuldig

Door je vakantie te plannen en op tijd te zoeken naar het ideale groepsverblijf, creëer je al een goede voedingsbodem voor een heerlijke vakantie. Naast een zorgvuldige planning moet het ook duidelijk zijn wie wat betaalt

Als je de kosten van de huur van een groot vakantiehuis bijvoorbeeld door 12 of 14 personen deelt, zijn de kosten voor iedereen inzichtelijk en betaalbaar.

Goed voorbereid een groot vakantiehuis huren